Start
Omhoog

 

 • De website van Willy Schuyvemans is niet meer! R.I.P.
  Correctie: Willy Schuyvemans heeft nog wel een website, maar die doet niet meer dienst als Portal voor Jeugdliteratuur.
  De website van Willy groeide al snel uit tot de Portal Jeugdliteratuur. De site bereikte tot eind 2003 meer dan 135.000 bezoekers, wees de weg naar 4500 links en bracht dagelijks nieuws uit de jeugdliteratuur. Uiteindelijk werd de Portal zo arbeidsintensief dat hij zonder behoorlijke steun niet in stand kon worden gehouden.De nieuwste en intussen vierde versie werd gelanceerd op 1 januari 2004 en beperkt zich nog uitsluitend tot zijn eigen werk.

 • EEUWIG
  Een 64-jarige IndiŽr probeert al sinds 1965 het diploma van de middelbare school te halen. De man wil niet trouwen voordat hij het gewenste papiertje op zak heeft.
  Inmiddels is Shayodan Yadav al 37 keer gezakt voor het examen. Hoewel zijn familie en vrienden hem erop hebben gewezen dat hij inmiddels te oud is voor zowel de school als een huwelijk, laat de doorzetter zich niet van zijn plan af te brengen. Dat diploma moet en zal er komen.
  bron: Fokzine - 8 maart 2004

 • MODERNE VREEMDE TALEN
  Een site waar je voor verschillende tientallen talen de werkwoordsvervoegingen kunt vinden. Heel simpel: je klikt de taal aan, daarna typ je het werkwoord in en daarna krijg je de vervoegingen.

  http://www.verbix.com/webverbix/

 • NEDERLANDS
  Oefenen en oefenen. Maak oefeningen met passieve zinnen, tangconstructies, nominaliseringen, contaminaties en beknopte bijzinnen.

  http://www.quia.com/cb/2439.html

 • Ik delete - hij deletet - hij heeft gedeletet. Het klopt echt! Wil je meer oefenen? Vul dan de volgende zinnen dan maar eens in.

  http://home.planetinternet.be/~rp148/exerc/n3/3engww.htm
 • HULP
  Als je het profielwerkstuk moet maken, moet je een onderzoekje doen. De meeste leerlingen duiken de boeken in, maar je kunt een vragenlijst samenstellen en een enquete afnemen als onderzoek. Op de site Center4all kun je een online enquete samenstellen en dan kun je verschillende mensen online de vragen laten beantwoorden. Handig!

  http://www.center4all.nl
 • Voor iedereen die onderwerpen en stellingen zoekt voor debatten, discussies en betogen: 'Bij ons thuis'. Dit is een tv-programma van de Teleac. Op de site zijn alle onderwerpen te vinden en is de uitzending onieuw te bekijken. Daarnaast krijg je achtergrondinformatie in de vorm van artikelen, interviews en forums.

  http://www.bijonsthuis.nl/